Bryndzové halušky

Hodnocení receptu:

Krásné spojení lahodné hladkosti bramborových halušek se sýrovou bryndzovou omáčkou, tvořící neodolatelně sytý a poutavý gastronomický zážitek.

Pro 2 budeme potřebovat:

  • 1150g Brambor
  • 21 Vajíčka
  • 3Ovesná mouka
  • 4Bryndza
  • 5Máslo
  • 6Keltská sůl

Postup přípravy

  • 1Brambory uvaříme ve slupce do měkka, scedíme, necháme vychladnout.
  • 2Brambory oloupeme, rozmixujeme, přidáme vajíčko, promícháme a přisypeme ovesnou mouku podle potřeby a zamícháme.
  • 3Ze vzniklého těsta vyválíme užší válečky, které nakrájíme na menší kousky.
  • 4Když voda začne vřít, přidáme halušky a vaříme, dokud nevyplavou napovrch (3-4 minuty).
  • 5Na scezené halušky dáme máslo, brynzu a osolíme podle chutě.

Užitečné tipy

  • 1Vařenou vodu nesolíme.
  • 2Halušky můžeme dozdobit jemně osmahnutou slaninou.
  • 3Pro rychlejší a snadnější způsob přípravy můžete zvolit bramborové gnocchi z obchodu.

Produkty použité v receptu

  • Zástupný symbol

    Keltská Mořská Sůl RAW 1Kg

    189 

Podobné recepty

Coffee Energy Booster

  • 15 min

Dahl makhani – Tradiční indické jídlo

  • 45 min

Supervýživné proteinové smoothie

  • 15 min

Lahodné banánové potěšení

  • 15 min